Spinnkurs med Stefan Moberg

Spinnkurs med Stefan Moberg

Innehåll


Välkomna på en två-dagars kurs med Stefan Moberg!

 

Stefan Moberg kommer att hålla i kursen och jag servar med kaffe, fika, lunch och allt runt omkring. På lördagen håller vi på till kl. 17, sedan måste vi nog pausa lite. Middag kommer att serveras och det går givetvis bra spinna så länge ni vill på kvällen. Måltider och övernattning sker i huset på gården och spinnkursen håller till i ateljén.

 

Kursen lämpar sig både för nybörjaren såväl som den mer avancerade spinnaren.

Att spinna sitt egna garn och tillverka en textil genom vävning, stickning eller virkning hela vägen från den klippta råullen till färdig produkt är att ha kontroll. Alla de val man gör påverkar slutresultatet och det är genom kunskap om dessa moment som man kan få kontroll över processen och slutresultatet.

Under kursen arbetar vi med både grundläggande och mer avancerade spinntekniker, pratar om skillnaden mellan kam- och kardgarn och hur olika garnstrukturer beter sig under olika förhållanden. Vi pratar också om hur man tvättar, kardar/kammar och tar hand om ull och andra fibrer samt analyserar olika garnstrukturer.

 

Stefan Moberg är en prisbelönt handspinnare (bl.a. från SM i handspinning) och vävare. Som designer och skribent finns han publicerad i bland annat tidskrifterna VÄV och The Wheel.

 

Medtag egen spinnrock, begränsat antal finns att låna (meddela vid anmälan om  du vill låna)

 

DATUM

16-17 mars

Lördag kl 10 till söndag kl 14

Inkl övernattning

Kostnad

3100 kr/ person inkl. 1xfrukost, 2xlunch, 1 x middag samt fika och övrnattning

Anmälan

Mejla till marja@charlottendalsgard.se

Charlottendals Gård

Bondarp 121, 523 98 Hökerum


ORG nr: 969772-3220