Vävpodden

VÄVPODDEN


Hej, det är vi som är vävpodden; Elaine Karhinen och Marja van Halteren


Elaine och jag, Marja, har fått äran att ta över vävpodden efter Eva Gustafson och Kristin Jelsa. Det känns jätteroligt och samtidigt spännande och vi har hur många idéer som helst om vad vi vill prata om, vilka vi vill intervjua och vad vi vill hitta på som poddare.


Hur tänker vi då kring podden? Vad vill vi?

Både Elaine och jag har vävt några år på grindvävstolar, men har just gett oss in i de "stora vävstolarnas värld" så det kommer att handla om både grindvävning och vävning på trissvävstolar. Vi kommer att ta upp nybörjarfrågor och nybörjarproblem, men vi kommer även att fördjupa oss i olika tekniker. Så kan ett avsnitt komma att handla om rosengång eller damastvävstolen etc. Varje avsnitt kommer även att innehålla en intervju med någon från vävningens värld, tips och idéer och lite om vad vi väver på just nu.

Vart hittar ni vävpodden?Vävpodden har en blogg, där hittar ni länkar till det vi pratar om i podden samt länkar till poddavsnitten.

https://vavpodden.wordpress.com

Alla podavsnitt ligger på Itunes, leta bara efter Vävpodden. Om ni dessutom premunerar på podden så får ni ett pling i mobilen när det kommer ut ett nytt avsnitt!

På instagram hittar ni Vävpodden som "vavpodden". Följ oss gärna där, kommentera, fråga, tipsa!